Verhalen van de Simonis Landsfinale (2): Damesbeker

De komende dagen iedere dag een verhaal danwel verslag van de Simonis Biljartlakens Landsfinale. Gisteren de terugblik op het KNBB toernooi voor mensen met Parkinson 2024. Vandaag het afsluitende toernooi van de Simonis Landsfinale 2024: Damesteam West-Peter Winnaar damesbekertoernooi 2024. Een verslag door Ben Duivenvoorde

28 juni 2024

OEGSTGEEST - Op zondag 23 juni 2024 waren acht geplaatste damesteams uit heel Nederland aanwezig in het fraaie biljartcentrum Oegstgeest. De dames gingen op negen tafels de strijd aan om deze damesbeker.
 
Eerst werd in twee poules van vier gestreden om de finaleplaatsen. In beide poules waren drie teams die in de laatste ronde nog een plek konden bereiken. De eindstand en dus de finalepartijen werden: 1-2 West-Peter tegen Jacobswoude en Delta ZW tegen Harwig Girls om de plaatsen 3-4. 
 
De strijd om de derde plaats kwam als snel in het voordeel van Delta ZW die met 7-0 van de Harwig Girls won. In de andere ontmoeting bleef de spanning er in tot en met de laatste partij. Hier was het nu West-Peter die na een tussenstand van 2-2 de winst en de titel binnen haalde. Het hele toernooi verliep sportief en soepel en werd de finale op een mooie tijd afgerond.   
 
In een geanimeerde sfeer vond hierna de huldiging plaats door voorzitter/arbiter Jos Kerkman in combinatie met wedstrijdleider Ben Duivenvoorde. In het bargedeelte kregen de betrokken teamleden hun medailles omgehangen en voor het kampioensteam was er de Dames Beker. (Die echter op een schaal gerekend had - en die schaal krijgt men binnenkort alsnog uitgereikt, KNBB.)
 
Na het innemen van een plek op/bij het ereschavot werd het Wilhelmus gespeeld en meegezongen en bekroonde dat de titel voor het team West-Peter.
 
Uiteraard werd de inzet van de districtsarbiters en de meegekomen ondersteuning dank gezegd alsmede de vrijwilligers van de bar. De spelers lieten hun dank en waardering voor de organisatie en lokaliteit blijken en konden op een redelijke tijd hun terugreis aanvangen.
 
Terugkijkend een geslaagde afronding in een gedecentraliseerde nationale finale.
 
 
 
 
Uitslagen Damesbeker
Dames Poulefase (Biljartpoint)
Dames 3e/4e plek (Biljartpoint)
Dames 1e/2e plek (Biljartpoint)
 
 
Verslag en foto: Ben Duivenvoorde
Bewerking: KNBB
Dames Simonis Biljartlakens Landsfinale
Volg ons online