Ernst-Jan Driessen wint NK 5-Pins in de Biljartacademie

Overwinningen in drie sets in halve finale tegen Marco Wolfs en in finale tegen René Dericks

21 oktober 2024

SITTARD - Ernst-Jan Driessen is een veelwinnaar in 5-Pins. In de vooruitblik naar het vorige NK (van 2023) viel zelfs de term “Koning van het 5-Pins”, en in dit interview uit 2018 legde hij uit wat er zo mooi is aan 5-Pins.

Hoewel Ernst-Jan en ook zijn vader Ernst Driessen veelwinnaars zijn in 5-Pins, wordt de groep met ervaren 5-Pins spelers steeds groter, ook internationaal. (Zie hier een overzicht van alle 5-Pins artikelen op de KNBB website, inclusief verslagen van internationale events.) Bijvoorbeeld met de steeds sterkere Marco Wolfs, en de beoefenaars van zeer veel verschillende biljartdisciplines Tom Penrose en René Dericks. Laatstgenoemde was onlangs nog onderdeel van het winnende Nederland 2 in de Benelux Cup 2024, en werd vorig jaar in de Veemarkt nog Nederlands Kampioen.

Sowieso blijft de animo voor 5-Pins groot, want 27 spelers namen mee aan dit NK 2024 – een mooi aantal. Bij de laatste vier leek Ernst-Jan Driessen te worden uitgeschakeld door Marco Wolfs. Marco won de eerste set en had ook de tweede set een aanzienlijke voorsprong, maar Ernst-Jan bleef stoïcijns, won de tweede set en vervolgens ook de beslissende derde set (56-60, 60-47, 60-53). Waar Ernst-Jan in de halve finale nog flink energie moeten gebruiken, zijn tegenstander René Dericks had in de halve finale in twee sets duidelijk afgerekend met Tom Penrose. Een mooie finale dus: Ernst-Jan Driessen-René Dericks.

Ook de finale werd een driesetter, en hierin bleek Ernst-Jan nipt de sterkste: 2-1 winst, setstanden 60-49, 49-60, 60-52. De finale werd wel iets overschaduwd door een incident over al dan niet biljardé, volgens René wel maar hij kreeg de arbiter hierin niet mee en dit was van invloed op de sfeer. Desondanks bleef het spannend tot het eind – en met uiteindelijk dus Ernst-Jan Driessen als de Nederlands Kampioen 2024.

 



 

Alle uitslagen & info NK 5-Pins 2024
Alle KNBB-artikelen over 5-Pins op een rij
Facebook-pagina KNBB 5-Pins
 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: KNBB 5-Pins

5-Pins NK
Volg ons online