Grand Prix Kader kleine tafel seizoen 24-25 is begonnen: de tussenstand

De Grand Prix Kader kleine tafel seizoen 2024-2025 had de gehoopte mooie start. Ad Ketels, voorzitter van KNBB Vereniging Carambole, en medewerker bondsbureau Edgar de Hek praten u bij over hoe het was, wat de voordelen zijn van deze Grand Prix opzet - en hoe u mogelijk kunt meedoen op één van de komende Grand Prix events op inmiddels al 13 (!) locaties

18 oktober 2024

De kop is eraf!  Zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober deden er 98 kaderspelers en beginnende kaderspelers mee aan de 1e Grand Prix Kader Klein.  Op 9 locaties verdeeld over het land werd er gebiljart dus er is bijna altijd wel een speellocatie op een redelijke afstand.

Voor beide volgende Grand Prixs in november en december zijn er zelfs 13 locaties beschikbaar en zijn er inmiddels per Grand Prix meer dan 100 spelers aangemeld.

Per Grand Prix speelt en arbitreert Iedereen 2 partijen per dag.  Men wordt zoveel mogelijk op sterkte met 4 spelers per biljart ingedeeld.  Vaak wordt er gezamenlijk geluncht wat natuurlijk gezellig en bijzonder goed is voor de onderlinge sfeer. Er zijn tijdens de 1e Grand Prix door sommige spelers echt hele goede partijen gespeeld.  Alle locaties en uitslagen vindt u hier :

https://knbb-livescore.nl/tournaments/6f39f93d-e008-42f8-896b-a8b124a3799e/levels

De voordelen van deze Grand Prix opzet zijn o.a.:

  • Je kunt meerdere malen per seizoen deelnemen, zo vaak je zelf wil.
  • De speeldagen staan voor het hele seizoen vast, iedereen weet waar hij of zij aan toe is.
  • Als iemand zich afmeldt gaat het gewoon door.
  • Je kunt (bijna) altijd spelen op een redelijke afstand.
  • Iedereen mag meedoen, dus ook lagere of beginnende kaderspelers.

Zijn er tijdens de 1e Grand Prix ook leermomenten geweest? Jazeker. Soms waren er 2 locaties heel dicht bij elkaar met beiden weinig inschrijvingen. Dan kan er wellicht beter worden geschoven met spelers of overlegd tussen de locaties.

En ook: soms zijn er minder dan 8 inschrijvingen op een locatie maar ook dan kan er gewoon gespeeld worden, als elke speler maar zijn 2 partijen op die dag speelt.

Voor alle spelers die nog niet hebben meegedaan of ingeschreven, en juist die spelers die al enige jaren geen pk hebben gespeeld, neem eens de moeite en doe een keer mee aan een Grand Prix. Alleen door deelname is het mogelijk om jezelf te plaatsen voor een Nederlands kampioenschap. Jezelf opgeven kan bij Edgar de Hek, edehek@knbb.nl 

 

 

Tekst: KVC/KNBB
Sfeerfoto ter illustratie ©BIOS Baruch

Grand Prix Kader KVC
Volg ons online