Werkweek directeur in beeld: een kijkje achter de schermen

Wat doet de directeur van de KNBB iedere dag? KNBB-directeur Willem La Riviere kreeg best wat vragen hierover, en deelde de afgelopen week op zijn sociale media een dag-voor-dag verslag. 

30 september 2024

Een kijkje achter de schermen, deel 1

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik als directeur KNBB in een gemiddelde week allemaal meemaak. Zal daarom de komende tijd wat meer posten om een indruk te geven. Hoop dat je het leuk vindt! Als je naar aanleiding van wat ik post vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Gisteren was ik de gehele dag op het KNBB-bondsbureau in Nieuwegein voor o.a. het weekoverleg, een call met NOC*NSF en een sollicitatiegesprek.

Vanochtend was ik op bezoek bij Biljartvereniging Horna in Hoorn en had een boeiend gesprek met Jan Meere (voorzitter), deze vereniging heeft het heel goed voor elkaar. Daarna daar vlakbij in de buurt een kop koffie gedronken bij Benny Beek (penningmeester KVC) en op de terugweg een leuk interview met een landelijke krant over de ledengroei van de KNBB. Eind vd middag thuis nog wat mail en betalingen verwerkt. Deze avond langs Poolcentrum Blaak. Morgen meer

 


 

Een kijkje achter de schermen, deel 2

Gisteravond laat thuis van een avondje pool. Was spannend en gezellig de eerste teamwedstrijd van dit nieuwe seizoen. Speelde een nagelbijtend potje straight pool. Wat met 50-49 in mijn voordeel uitviel. Van belang dat ik nog competitie speel om zo feeling te houden met de zalen en wat wij allemaal als KNBB organiseren.

Vanochtend vroeg op het bondsbureau voor weer een sollicitatiegesprek met een kandidaat voor de functie financieel administratief medewerker. Ook nog even kort overleg met Serviceorganisatie Nederland Sport die deze ochtend op ons kantoor te gast waren.

In de middag naar de Rai in Amsterdam voor een bezoek aan de IAAPA Expo Europe. Dit is één van de grootste internationale beurzen voor Leisure, die dit jaar dus in Nederland is. Van belang om op de hoogte te blijven van wat er in de leisure sector, waar wij ook onder vallen, speelt en ontwikkeld wordt. Was hallen vol met speelautomaten, geluiden, lampen en allerlei gave (veel digitale) interactieve attracties. Heb daar de stands van SAM Biljarts, Nord Italia en Valley bezocht. En wat verkennende en leuke gesprekken gevoerd. Met Valley had ik een afspraak inzake mogelijke samenwerking voor hun mega WK in Las Vegas.

Eind van de middag weer terug naar het Bondsbureau in Nieuwegein om een volle box met mails te verwerken. Nog even contact gehad met een redactie voor bezoek aan de World Cup Driebanden en input geleverd op een persbericht. En als laatste voor vandaag heb ik een sponsorovereenkomst opgesteld die nu in concept bij het bestuur ligt.

Morgen weer een dag!

 


 

Een kijkje achter de schermen, deel 3

Vandaag was ik grotendeels op het bondsbureau. Vanochtend een overleg met mijn collega van de dartsbond waarmee wij ons kantoor delen. Gedurende de dag werkoverleg met medewerkers over de voortgang van een aantal processen. Is te merken dat het nu wat drukker is omdat het competitieseizoen gestart is en de herinneringen verstuurd zijn.

Vanuit verenigingsondersteuning twee aangesloten verenigingen advies gegeven over werving en subsidiemogelijkheden.

Laatste voorbereidingen met Rolf doorgesproken over een persbericht wat morgen uitgaat en hoe we nieuws kunnen gaan aankondigen.

Eind vd middag was ik bij het (digitale) commercieel directeurenoverleg van NOC*NSF wat ditmaal vooral in teken stond van de resultaten van TeamNL.

Hierna nog even kort telefonisch overleg met onze controller in de auto onderweg naar Papendal.

In de avond was ik op Papendal in Arnhem voor een overleg van NOC*NSF over de positie en behoeften van sportbonden.

Morgen weer een dag

 


 

Een kijkje achter de schermen, deel 4 (slot)

Vanochtend op het bondsbureau in Nieuwegein om te openen voor de opleidingscoördinator en NOC*NSF. Zij zijn nieuw cursusmateriaal wat voldoet aan de Kwalificatie Structuur Sport (KSS) aan het uitwerken.

Alle binnengekomen balsets voor dit seizoen, die wij van onze sponsor Aramith hebben ontvangen, nagelopen en opgeborgen. Verder wat achterstanden uit de mailbox weggewerkt en contact opgenomen met een gemeente over een subsidie voor een aangesloten biljartvereniging.

In de middag naar Rijswijk op bezoek bij Cavero met wie we vandaag een driejarige sponsorovereenkomst NK Pool 9-Ball en 8-Ball hebben ondertekend. En vastgelegd dat het Cavero NK Pool de komende drie jaar in hun evenementenlocatie De Loods plaats gaat vinden.

Daarna naar huis en nog wat betalingen gedaan en de laatste mails voor het weekend verwerkt.

Dit is de laatste post in mijn dagelijkse serie om je wat meer inzicht te geven wat ik als directeur KNBB in een gemiddelde werkweek doe. Leuk dat je ze hebt gelezen en geliked. Als je naar aanleiding van wat ik heb gepost vragen hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Heb een mooi weekend!

 


 

In 2020 schreef Frits Bakker dit portret over Willem La Riviere. Een overzicht van alle KNBB-artikelen waar Willem een prominent onderdeel in was vindt u hier.

 

Tekst & foto’s: Willem La Riviere
Foto’s tekenmoment Cavero: Simone Karis

Bondsbureau/Koepel Initiatieven KNBB
Volg ons online