Uitreiking badge UMB aan Ewald Holzhaus

Op 7 September 2024 vond op het bondsbureau in Nieuwegein de uitreiking plaats van de UMB-badge aan Ewald Holzhaus, een heuglijk feit en de bekroning van jarenlange, trouwe inzet als arbiter, zowel bij Carambole als bij Biljart Artistique.

Een verslag door Gerard Oele (voorzitter CAC)

03 oktober 2024

NIEUWEGEIN –

Een korte terugblik…

Ewald begon zijn carrière als districtsarbiter in 1987 na als biljarter in 1986 begonnen te zijn. Het beviel zo goed, dat hij in 1991 Gewestelijk werd en vervolgens  Nationaal  in 2009 en CEB in 2011. Ook Nationaal arbiter Artistique in 2003, gevolgd door CEB Artistique in 2008.

Ook bestuurlijk een steentje bijgedragen als secretaris van het district Amsterdam en arbiterscoördinator. Alsof het nog niet genoeg was, ook lid van de Commissie Topsport KNBB, docent arbitrage, examinator en mentor en tenslotte voorzitter van de commissie biljart artistiek.

Zo’n palmares en nog steeds actief binnen onze club kostte de CAC (commissie arbiters carambole) niet veel overlegtijd om Ewald bij de UMB voor te dragen voor promotie tot UMB arbiter. Zo’n procedure is internationaal en kost veel voorbereiding: uiteindelijk werd het ei gelegd en kreeg de CAC de benodigde toestemming en de badge toegestuurd en kon Ewald UMB-arbiter worden.

 

 

Zaterdag 7 september werd de dag, waarop Ewald (geheel verrast?) bij het ingelaste agendapunt 5a naar voren mocht treden om tijdens de jaarvergadering van de CAC zijn parafernalia in ontvangst te nemen.

Ewald trots en vooral blij en laten we vooral niet vergeten, dat deze benoeming ook internationaal voor enig aanzien zorgt: we hebben niet zoveel UMB-arbiters in onze gelederen. Voor onze bond een heuglijk feit en voor Ewald, zichtbaar aangedaan, een prachtige bekroning van zijn arbiterscarrière, die, na 38 jaar, hopelijk nog lang niet ten einde is.

Als voorzitter van de CAC mocht ik het vonnis van deze promotie voltrekken en dat was met een stralende Ewald Holzhaus als middelpunt een niet al te moeilijke opgave!

 

Gerard Oele
CAC
Voorzitter

 

 

Foto’s met dank aan Piet de Jongh

Arbiters Eerbetoon
Volg ons online